Een van de meeste gestelde vragen¬† die een zonnepanelenhouder in Den Haag stelt is: “hoe kan ik het rendement van mijn zonnepanelen verhogen?” Voor de hand liggend is het om meerdere zonnepanelen te plaatsen. Dit loopt alleen al gauw in de kosten. Een alternatief voor het verhogen van het rendement is een zogeheten quick fix. Door uw zonnepanelen te laten reinigen door een specialist, zoals 123 Zonnepanelen Reinigen, kan het jaarlijks schoonmaken al resulteren op het terugwinnen van gemiddeld 12% rendementsverlies. De oplossing is simpel en in een zin: Laat uw zonnepanelen reinigen Den Haag!

Zonnepanelen reinigen Den Haag

We zijn actief in diverse provincies van Nederland, maar constateren dat er uit sommige locaties/regio’s meer aanvragen komen. Zo is de Randstad, met name de grotere steden, zoals Hilversum, Den Haag en Utrecht vaak aan bod. Vermoedelijk heeft dit te maken met de verhoogde uitstootgassen van auto’s en gepaarde zure regen. In Den Haag komen echter specifieke aanvragen voor. Het is een stad met een strand en haven.¬† Een van de meest voorkomende en hardnekkige problemen die we hier zien zijn de uitwerpselen van meeuwen en de ziltige lucht.

Algen nemen plaats voor rendement

Zonnepanelen reinigen Den Haag
Rendementsverlies door algen

Viezigheden zoals onder andere meeuwenpoep en vocht hopen zich op, met name in de richel aan de onderkant. Smerigheden die niet worden verwijderd zijn een broedplaats voor algen. Algen hebben als eigenschap dat ze groeien daar waar vocht en zon samenkomen. Deze veelvoorkomende organisme gebruiken lichtenergie via fotosynthese. In principe doen zijn exact hetzelfde als de zonnepanelen, ze zetten de zonnestralen om in energie. De zon wordt alleen omgezet tot voedingsbron voor algen waardoor ze toenemen in aantallen. De zon komt hierdoor geleidelijk steeds minder bij de zonnepaneel. De algen nemen plaats voor het rendement. U ziet uw investering dus steeds meer achteruit gaan. Dit kan oplopen tot 33% van uw opbrengst.

De oplossing is uw zonnepanelen reinigen.

Zonnepanelen reinigen met speciale materialen

We maken gebruik van zorgvuldig uitgekozen materialen. Zo maken we bijvoorbeeld geen gebruik schoonmaakmiddelen met metaal omdat dit het glas kan aantasten en zelfs in sommige gevallen kan beschadigen. Ook maken we gebruik van speciale doekjes die geen krassen achterlaten. Tot slot zweren we de hoge drukreiniger af. Door water met een hoge druk op de zonnepanelen te spuiten kan er water tussen de cellen en het glas komen wat niet alleen het rendement verlaagd maar ook de levensduur van de zonnepanelen verlaagd.

Zonnepanelen reinigen Den Haag en andere regio’s

Uiteraard zijn we niet alleen actief in Den Haag. Mocht u uw zonnepanelen willen schoonmaken, kunt u dat ook doen in de volgende locaties:

  • Loosdrecht
  • Hellevoetsluis
  • Gooi
  • Hilversum
  • Naarden
  • Maar ook Zuid Holland, Utrecht en Noord Holland..

Direct contact

Een offerte opvragen doet u via de link en als u andere vragen heeft, kunt u het contactformulier gebruiken? U kunt ons ook telefonische bereiken op: +31 648 943 129Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren